WordPress

wordpressWanneer je bedrijfswebsite eenmaal functioneert en klaar is qua ontwerp en bouw dan volgt er alleen nog onderhoud zoals eventuele SEO updating van tijd tot tijd en het bouwen van links naar jouw website. Tenzij het beheer van de website in handen van het webdesignbureau is gegeven en zij moeten zorgen voor de regelmatige verandering van content. Dat laatste hoeft tegenwoordig eigenlijk niet want er zijn zoveel handige systemen om zelf eenvoudig content op je website aan te brengen. Zoals bijvoorbeeld WordPress. WordPress is geliefd. De laatste jaren heeft het gebruik van WordPress een vlucht genomen. Eigenlijk komt dat omdat WordPress een relatief makkelijk content programma is.

Iedereen kan na enige oefening met WordPress teksten of tekstblokken invoegen op zijn blogsite of webshop. WordPress heeft een stappenplan waarmee je in een paar minuten WordPress installeert op je website. WordPress ervaart men als gebruiksvriendelijk en daarom vindt het programma gretig aftrek. Natuurlijk zijn er ook andere programma’s die hetzelfde leveren maar die zijn minder populair als WordPress. Je kunt ook een weblog krijgen op WordPress.com.
Wordpress is eerst in het Engels uitgebracht maar inmiddels is ook de Nederlandse versie van WordPress te krijgen. Het is de moeite waard om dit persoonlijk publiek platform zelf eens een poosje uit te proberen.